Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Blog

FEHAC in ‘t kort

De FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) is een kennisbank die zich bezighoudt met onder andere de regelgeving van alle historische voertuigen; auto’s, motoren, scooters, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Maar ook voor caravans, landbouwtrekkers en stoomwalsen.

Deze vrijwilligersorganisatie – die de overheid erkent als dé gesprekspartner op gebied van alle klassieke voertuigen – wordt bestuurd door vrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn praktijkmensen; ze hebben zelf oldtimers.

Wapenfeiten FEHAC

  • Op initiatief van de FEHAC is mobiel erfgoed opgenomen in de nieuwe Erfgoedwet 2016, waardoor klassieke voertuigen een beschermde status hebben gekregen.
  • De FEHAC is deelnemer in de nieuwe Mobiliteitsalliantie die is opgericht om de mobiliteit in Nederland te blijven waarborgen. Daarin is al – mede door toedoen FEHAC – erkend dat oldtimers een speciale status hebben omdat oldtimers niet dagelijks in de file staan.
  • De FEHAC heeft 10 eisen opgesteld waaraan een goede oldtimerverzekering moet voldoen. Bekijk de 10 eisen.

Lees meer over de wapenfeiten van de FEHAC

De FEHAC beveelt oldtimertaxatie aan

Voor oldtimers is een taxatie aan te bevelen’, zegt de FEHAC op zijn website. ‘Anders wordt het voertuig als oud ijzer gezien met een beperkte kiloprijs. Bij een taxatie bepaalt een onafhankelijke expert de waarde van het voertuig. Met het taxatierapport ligt de waarde van het voertuig vast, als er door een ongeluk schade ontstaat.’

Erkenningsregeling FEHAC

De FEHAC kent sinds juni 2017 een erkenningsregeling voor taxatierapporten van zowel merkenclubs die zijn aangesloten bij FEHAC als voor de rapporten van onafhankelijke taxateurs. De deskundigheid wordt getoetst en erkenning geldt voor een periode van 5 jaar.

Waardetaxaties – onder de naam Jansen Taxaties BV – staat op de lijst bij Onafhankelijke Taxateurs, erkend door VRT, TMV en/of RETM.

Taxatierapporten met het FEHAC-predicaat

FEHAC: Taxatierapporten met het predicaat ‘FEHAC goedgekeurd taxatierapport’ zijn opgesteld door ter zake deskundige taxateurs en kennen een standaardinhoud die alle noodzakelijke aspecten van een visuele inspectie van een voertuig raken. Met een ‘FEHAC goedgekeurd taxatierapport’ in handen kunnen verzekeraars, klassieke voertuigeigenaren en andere belanghebbenden ervan uitgaan dat het om een kwalitatief goed rapport gaat.”

De taxatierapporten die Waardetaxaties opmaakt, zijn voorzien van het predicaat FEHAC goedgekeurd taxatierapport. Vanaf 3 augustus 2021 hebben wij dit FEHAC-predicaat op onze taxatierapporten aangepast aan de nieuwe huisstijl van de FEHAC.

Nieuwe huisstijl FEHAC

Na lang beraad koos de FEHAC voor het handhaven van een rond logo. Ook de zo herkenbare leeuw met rondschrift werd gehandhaafd, maar het is duidelijker, leuker en eigentijdser weergegeven. Bovendien werd gekozen voor een stoer, kloek en degelijk lettertype dat goed past bij waar de federatie voor staat.

De onafhankelijke taxateurs erkend door VRT, TMV en/of RETM staan genoemd op de website van de FEHAC. Bekijk de taxateurslijst. Waardetaxaties vindt u als erkend oldtimertaxateur onder de naam Jansen Taxateurs BV!

 

Meer weten over onze diensten?
Stel hier uw vraag.